Deze Siciliaanse pasta con le sarde is mega smaakvol door de combinatie van ansjovis, sardientjes, venkel, rozijnen en saffraan. Daar strooi je knapperige pijnboompitten en paneermeel die in margarine zijn gebakken boven op. Het recept is super simpel en snel klaar. Dus ideaal voor op een drukke dag. Eet hier een simpele groene salade bij, dan is je maaltijd compleet.
In de zomer en herfst kan je venkel uit Nederland krijgen. Check dit in de supermarkt. In de winter kan je de venkel vervangen door groene bladgroenten, zoals snijbiet, boerenkool of palmkool.
Recept pasta con le sarde (2p):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
volkoren spaghetti | Bereid de spaghetti volgens instructies op het pak. | |
1 snuf saffraandraadjes | Doe de saffraandraadjes in een kommetje met een beetje kokend water. | |
125 gr venkel | in heel dunne reepjes -hou wat venkel groen achter- | Stoof de venkel, de ui en de ansjovis in een braadpan op laag vuur met de deksel op de pan totdat ze zacht zacht (ong. 10 min.) Roer af en toe. |
1 ui | gesnipperd | |
1 blikje ansjovis (30gr) | ||
40 gr rozijnen | Voeg de rozijnen, de saffraandraadjes+water en | |
100ml witte wijn of kookvocht vd pasta | de witte wijn/het kookvocht toe en laat even goed doorkoken. | |
plakje margarine | Doe ondertussen de margarine in een koekenpan | |
35 gr pijnboompitjes | en rooster de pijnboompitjes goudbruin. | |
3-4 eetl paneermeel | Voeg als de pijnboompitten bijna klaar zijn het paneermeel toe en bak het kort mee, totdat het ook goudbruin is. Haal van het vuur. | |
Voeg de spaghetti aan de saus toe en en roer totdat de saus grotendeels is opgenomen door de spaghetti/ de saus grotendeels verdampt is. | ||
1 blikje sardientjes (85gr) | Roer de sardientjes door de spaghetti en haal van het vuur. | |
schil van 1 citroen | Rasp de citroen over de pasta en knijp er nog wat citroensap (max van ½ citroen) over uit. | |
citroensap | geraspt | Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met het pijnboompitten-mengsel en wat venkelgroen. |