Spruitjes in kokosmelk

indonesische spruitjes

In de herfst en wintermaanden (ong van okt-febr) liggen de Hollandse spruitjes weer in de supermarkt. Maar de spruitjes

laten zich over het algemeen niet hun beste kant laten zien bij de traditionele Hollandse bereidingswijze.  Daarentegen doen de spruitjes het supergoed in de Indonesische keuken.

Kook ze in een kruidige kokosmelk (dit is echt super simpel) en de spruiten nemen alle aroma van je saus op. Je krijgt dus romige, zachte spruitjes die boordevol smaak zitten!

 

Deze spruitjes uit je uiteraard met rijst. En ze zijn helemaal te gek bij gesudderde tempeh. Of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Probeer het ook eens!

 

Spruitjes in kokosmelk (bijgerecht, 2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 uigesnipperdVerwarm olie in een braadpan en bak de ui,
3 cm gembergerasptsamen met de gember, totdat de ui glazig is.
3 knoflooktenenfijngesnedenVoeg de knoflook toe en
1 rode peperzonder zaadjes, fijn gesnedende rode peper en bak ze een minuut mee.
200 gr spruitjeskontje verwijderdDoe hierna de spruitjes in de pan,
1 citroengrasbovenste gedeelte verwijderd; in drieën samen met het citroengras,
4 limoenblaadjesde limoenblaadjes,
150 ml kokosmelkde kokosmelk en
150 cc groentebouillon*de groentebouillon. Roer goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken (zonder deksel) totdat de spuitjes beetgaar maar niet snotterig zijn. Dien warm op.

* 150 ml water met een flinke snuf zout werkt ook ipv groentebouillon