Het recept voor deze vegan pad thai is echt easy-peasy en het staat dus super snel op tafel. En, met winterpeen en kool is hij het hele jaar door een fijne keus voor het milieu! Snel maken dus!
Recept vegan pad thai (2p):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
(rijst)noedels* | Bereid de noedels volgens verpakking. | |
200 gr tofu | in plakjes van 5-8mm | Verwarm een grote koekenpan, doe wat olie in de pan en leg de tofuplakken erin (niet over elkaar). Bak ze goudbruin aan beide kanten op laag vuur. |
¼ witte kool | in dunne reepjes | Ondertussen, houd een klein beetje kool en winterpeen reepjes achter voor later. |
2-3 winterpenen | in dunne reepjes | Bak de rest van de wortel en kool met wat olie in een wok op middelhoog vuur. |
1 ui | gesnipperd | Als de wortel en kool zacht zijn, voeg je de ui en |
1 flinke hand pinda’s | de pinda’s toe. Bak ze mee totdat de ui glazig is. | |
3 knoflooktenen | fijngesneden | Voeg daarna de knoflook en |
½ theel chilipoeder | het chilipoeder toe en bak kort mee. Draai het vuur lager. |
|
2 eetl lichte sojasaus/tamari | Meng de sojasaus, tamarinde en suiker in een kommetje. En voeg die, samen met de noedels toe aan de groenten. | |
2 eetl gezuiverde tamarinde** | ||
1 eetl suiker | Roer goed, proef en voeg evt. extra sojasaus (of zout) of suiker toe. | |
Snij vervolgens de tofuplakjes in dunne reepjes of blokjes en roer door de noedels. | ||
125 gr taugé | 5 sec ondergedompeld in kokend water | Haal de noedels van het vuur en doe op een bord. Mik de taugé, de restjes kool en winterpeen en wat verse koriander boven op de noedels. |
verse koriander | ||
sap van ½-1 limoen | Knijp limoensap naar smaak over de pad thai en dien meteen op. |