Simpel, lekker en smaakvol, dat is ie zeker deze groene linzensalade. De smaak van deze groene linzensalade laat zich het best omschrijven als een ontmoeting tussen de Mediterraanse en Midden-Oosterse keuken. Of te wel, super lekker!
Eet deze salade als lunch, tussendoortje of bijgerecht, en heb je geen tijd om de linzen te laten weken, koop dan een blikje gekookte linzen.
Meer hoef ik niet te vertellen 🙂
Recept groene linzensalade (2p):
Nodig: | Maken: |
75 gr groene linzen of 150 gr linzen uit blik | Zet de groene linzen in een pan, bedek ze met water en laat 4 uur weken. Kook ze daarna in 8 min beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Lijkt dit je niks? Giet dan de linzen uit blik af en spoel goed uit. |
½ gesnipperde rode ui 2 eetl rode wijnazijn | Meng ondertussen de rode ui met de rode wijnazijn in een saladekom. Laat enkele minuten intrekken. |
½ eetl olijfolie ¼ theel korianderpoeder ¼ theel komijnpoeder 5 zongedroogde tomaten 8-10 gr verse koriander | Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snij de koriander fijn. Als de linzen klaar zijn, doe je ze samen met alle andere ingrediënten in de saladekom. Roer goed en breng op smaak met wat zout en peper. Eet meteen op of bewaar in de koelkast voor later. |
Check ook deze andere salades voor doordeweeks!