Maak het zelf: zoetzure venkel pickles! Super makkelijk en lekker! En van juni-okt in het seizoen. Ter afwisseling kan je er ook wat plakjes meiknol in gooien. Deze zoetzure venkel hoeft maar 5 dagen te marineren. Daarna kan je echt op en door van alles gooien, zoals:
op je vega(n) balletjes en burgers
in je (maaltijd)salade
op je broodjes/crostini’s/wraps
door de stamppot
op een voorgerecht/amuse
voor niet vegans: bij de vis of garnalen
Je komt er vast wel uit!
Recept zoetzure venkel pickles (2p):
Nodig: | Maken: |
Steriliseer een weckpot in de vaatwasser (heetste stand) of in de oven (afspoelen in een heet sopje en dan de weckpot met sop oplaten drogen in een voorverwarmde oven op 180 graden). Ring apart in heet sopje doen. | |
150 gr venkel | Snij de venkel in flinterdunne plakken. Het makkelijkst om de venkel te snijden is een mandoline, maar zonder kan ook prima. |
100 ml witte wijn azijn | Breng in een steelpannetje het azijn met het water aan de kook en los daarin de suiker op. Zet daarna meteen het vuur uit. |
75 ml water | |
1 eetl suiker | |
2 geplette hele knoflooktenen | Doe de kruiden en knoflook eerst in de weckpot, hierna de venkel en giet er als laatst de hete vloeistof over. Zorg dat alles onderstaat (voeg evt wat extra water en azijn in dezelfde verhouding toe). |
Kruiden, bv: 5 pimentkorrels 1 theel zwarte peperkorrels 1 theel korianderkorrels 1 steranijs | Sluit de weckpot af. Laat alles afkoelen en zet de venkel in de koelkast. Laat 5 dagen trekken. |