Vegan noodles met walnoot en pinda

Vegan noodles met walnoten, sesamzaad en pinda's; paksoi

Deze vegan noodles zijn echt favoriet bij ons! Dit omdat ze zo op tafel staan en ze mega tasty zijn; de combinatie van chewy noodles met een lekkere crunchy noot-achtige smaak en net genoeg pit en umami is echt fanastisch!

Het sausje is super simpel om in elkaar te draaien en je zult verbaasd zijn hoeveel smaak hierin zit. Vanavond maken dus!

 

 

Recept vegan noodles met walnoot en pinda (2p):

Nodig:Maken:
- 30 gr walnoten
- 20 gr pinda's
- 2 eetl sesamzaad
Rooster de walnoten en pinda's in een koekenpan op laag vuur. Voeg als ze bijna goudbruin zijn het sesamzaad toe. Haal meteen van het vuur wanneer de noten en zaden goudbruin zijn. Laat alles even afkoelen en maal daarna tot fijn gruis in een keukenmachine of hakmolen.
- noodles voor 2p (250gr)
- ½ paksoi in plakjes
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Laat de paksoi de laatste minuut met de noodles meekoken. Giet alles daarna af en spoel af.
-2 eetl chili olie* of 2 eetl sesamolie en 1-2 eetl chilisaus
- 2-3 eetl lichte sojasaus**
- 1 eetl tahin (alleen olie-ige gedeelte)
- 1 rode peper (ontlijst en in ringetjes)
- 3 cm zeer fijn geraspte gember
- 2 eetl ingemaakte zoetzure groenten- in reepjes***


Maak ondertussen de saus:
Roer de chili olie of de sesamolie+chilisaus, de sojasaus, de tahin, de rode peper, de gember, en de ingemaakte groenten door elkaar.
1 lente uitje in ringetjesStel nu de noodles samen; schep de noodles en paksoi op een bord, schep daar 2 eetl saus (of meer) op, roer door elkaar en bestrooi rijkelijk met de gemalen noten en een beetje lente-ui. Klaar!

* Chili olie kan je onder andere bij de toko kopen.

** Lichte sojasaus koop je bij de toko, je kan ook sojasaus uit de supermarkt gebruiken. Naar mijn idee verschillen sojasauzen erg in smaak en sterkte, dus hou hier vooral je eigen smaak aan.

*** Denk aan augurk, kool, mosterdkool, zilveruitjes.

Luie leguaan

Meer noodels!