Bloemkool plakken uit de oven

Bloemkool plakken uit de oven

 

Deze bloemkool plakken uit de oven worden heerlijk zoet en knapperig. En dan nog niet te spreken over de geweldige crunchy notenkorst! Die is knapperig verrassend, en maakt deze bloemkoolsteek perfect af! Ik raad het dus aan iedereen aan om dit gerecht te proberen, want het recept is ook nog eens super makkelijk. Dit wordt dus je nieuwe foolproof go-to recept!

 

Eet hem als bijgerecht bij een dinertje of met de feestdagen. Dan zal hij zeker de show stelen! Wil je hem als hoofdgerecht eten? Geef er dan nog wat eiwitrijks bij, bv een witte bonen puree of een linzen salade (want bloemkool alleen voorziet je niet echt van je eiwitjes).

En, zorg dat je in de supermarkt een Nederlands of Frans exemplaar te pakken krijgt. Vindt het milieu ook fijn!

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

Klik hier voor nog meer vegan recepten voor kerst/de feestdagen.


Recept bloemkool plakken uit de oven met notenkorst (bijgerecht, 2-4 plakken, 2-4p)

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 bloemkoolzie hiernaastDraai de bloemkool met de stam naar boven, snij het harde stukje vd stronk weg en snij over de stronk in de lengte zoveel mogelijk plakken van 1.5- 2cm breed.
4 knoflooktenen geperstMeng de knoflook, mosterd, citroen, agavesiroop en olijfolie tot een gladde saus.
2 eetl grove mosterd
Breng dit op smaak met peper en zout en bestrijk hiermee de bloemkoolplakken aan beide zijdes.
sap van 1 citroen
Leg de bloemkool op een bakpapiervel in een voorverwarmde oven van 180 graden.
2-3 eetl olijfolieLaat in ong 25 min goudbruin bakken en draai daarna de plakken om en bak nog 20 min.
40 gram amandelenPulseer ondertussen de amandelen en zonnebloempitten tot grove kruimels in een keukenmachine.
40 gram zonnebloempitten
2 eetl geraspte kokosRoer de kokos er door heen en voeg daarna de agavesiroop en zeezout naar smaak toe.
½-1 eetl agavesiroopDe kruimels dienen door de agavesiroop lichtjes samen te klonteren. Haal de bloemkool uit de oven (nadat de 25+20 min verlopen zijn).
Verdeel de notenmix met een lepel over de bloemkool plakken.
zeezoutBak alles nog 7-10 minuten, totdat de notenkorst goudbruin is. Dien meteen op.
Luie leguaan

Is dit ook wat voor jou?!