Deze chinese kool quiche is super romig met een pittig randje door de chilipeper en walnoten. Het filodeeg zorgt voor een lekkere crunchy korst. En bijkomend voordeel, deze chinese kool quiche is super makkelijk om te maken. De quiche is zowel warm als koud lekker en daardoor perfect voor bij een etentje, pick- nick of barbecue.
Maar wanneer je dit voor meerdere mensen wilt maken, doe je er goed aan om de hoeveelheden te vermenigvuldigen.
Nederlandse chinese kool is het hele jaar door te verkrijgen. Let er bij dit gerecht op dat je tijdens het bakken van de chinese kool al het vocht afkomstig uit de kool laat verdampen. Want je wil natuurlijk geen zompige quiche eten.
Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!
Recept chinese kool quiche (2p of stukjes):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
Verwarm de oven voor op 180 graden. | ||
4 filodeegvellen* | Haal de filodeeg vellen uit de vriezer om te ontdooien. | |
½ chinese kool | in repen van 1cm | Verwarm wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de chinese kool samen met de ui, sjalotjes, knoflooktenen en rode peper op een middelhoog vuur, totdat de kool zacht is en al het vocht verdampt is (ong 8 min). |
1 ui | gesnipperd | |
2 sjalotjes | gesnipperd | |
3 knoflooktenen | fijngesneden | |
1 rode peper | fijngesneden | |
1 grote winterpeen | geraspt | Bak de winterpeen 1 min mee met de kool. Haal de pan daarna van het vuur. Bestrooi met wat zout en peper en laat afkoelen. |
40 gr walnoten | Rooster de walnoten goudbruin in een kleine koekenpan. | |
3 eieren | Doe de eieren in een mengkom, samen met de sojayoghurt en witte peper en zout naar smaak (bv ¼ theel). |
|
125 ml ongezoete plantaardige (vette) yoghurt/ vegan crème fraîche / vegan roomkaas** | Klop op tot een luchtig geheel. Roer daarna de chinese kool mix en de walnoten door de eieren. |
|
1 theel witte peper | Vet een 2 persoonsbakblik in met wat olie. Bedek met een laagje filodeeg en bestrijk dat met wat olie. Herhaal tot alle filodeeg op is en het blik bedekt is. Giet het ei en chinese kool mengsel in het bakblik. |
|
75 gr geraspte kaas*** | Strooi de kaas bovenop de ei en chinese koolmix. Schuif in de oven en bak de quiche goudbruin en gaar in ongeveer 40-45 minuten. |
*Of vervang door bladerdeeg.
** Je kunt ook een zelfde hoeveelheid crème fraîche gebruiken.
**** Dit kan je ook vervangen door soja roomkaas.
Wil je een vegan quiche? Vervang de eieren dan door een mix van zijden tofu, cashewnoten en witte bonen. Houd min of meer de instructies van dit recept voor vegan quiche aan.
Dit recept geeft genoeg voor een rechthoekige bakvorm van 20 bij 15cm.
Op zoek naar andere makkelijke gerechten voor een picknick of etentje? Bekijk dan een van deze recepten!
Een sjalot vind ik wat voller en zoeter smaken, maar als je het niet in huis hebt, zou ik er vooral niet voor naar de supermarkt gaan, want je kan de sjalotjes hier prima vervangen door een (rode) ui.
Wat is het verwachte verschil in smaak van ui en sjalot?