Heb jij dit jaar courgettes gezaaid en kom je inmiddels om in de courgettes? Dan is dit recept echt wat voor jou. Hier lees je hoe je courgettes inmaken kan; het is super makkelijk en helemaal niet tijdrovend om te doen.
En de zoetzure courgettes zijn mega lekker! Perfect voor in een salade, op een broodje of als topping op je vegaburger!
Onderstaand recept is gebaseerd op 1 courgette, maar kan je vermenigvuldigen indien van toepassing.
Wil jij dit recept maken, maar moet je het doen met courgettes uit de winkel? Haal ze dan in de maanden juli, augustus en september. Grote kans dat ze dan van Nederlandse bodem komen!
Recept courgettes inmaken:
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
1 courgette | in plakjes van 0.7 cm | Leg de courgette in met zout en laat minstens een half uur staan. Spoel daarna het zout eraf en dep goed droog. |
Steriliseer ondertussen een kleine weckpot in de vaatwasser (heetste stand) of in de oven (afspoelen in een heet sopje en dan de weckpot met sop oplaten drogen in een voorverwarmde oven op 180 graden). Ring apart in heel heet sopje doen. | ||
50 ml tafelazijn 50 ml water 2 eetl suiker | Breng nadat de courgettes afgespoeld zijn in een steelpannetje de azijn met water en suiker aan de kook. | |
1 kleine ui | in dunne plakjes | Voeg de courgetteplakjes ui, kurkuma, korianderzaad en mosterdzaad toe en laat alles 8 min doorkoken. |
½ theel kurkumapoeder 2 theel korianderzaadjes 2 theel mosterzaadjes | Giet alles in een gesteriliseerde pot die je tot de rand vult. Doe meteen de deksel erop en laat minstens 14 dagen intrekken. |
Misschien zijn deze andere gerechten ook wat voor jou?!