Gegrilde courgette met couscous salade

Gegrilde courgette met vegan couccous salade

Het is weer courgetteseizoen en daarom kan er best nog een courgette receptje bij; namelijk deze lekkere zomerse gegrilde courgette met couscoussalade. Het is allemaal super simpel; je loopt naar de moestuin of supermarkt en bemachtigt een courgette. Je snijdt hem in plakjes en mikt ze in de gril pan. Ondertussen bereid je ook de couscoussalade en voordat je het weet heb je een lekker lunch gerecht of een mooie side salad voor bij de BBQ.

 

Wil je er een avondmaaltijd van maken? Maak er dan wat vegaballetjes bij. Koop die in de winkel of zie de suggesties onderaan de pagina. Eventueel wat yoghurt-tahin saus (zie link onderaan pagina) en klaar is kees!

 

 

Recept gegrilde courgette met couscous salade (bijgerecht, 2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 handje hazelnoten of amandelenRooster de noten in een kleine koekenpan. Haal van het vuur en laat afkoelen.
½ groentebouillon tabletVerkruimel de groentebouillon over de couscous.
couscous voor 2pLeg de couscous in een platte schaal. Schenk een beetje kokend water bij de couscous. Roer goed door met een vork, dek af en laat even intrekken. Herhaal totdat de couscous zacht is, maar nog wel bite heeft.
1 courgette

1 knoflookteen
in lange dunne plakken van enkele mm
gehalveerd
Wrijf de courgette plakken aan beide zijden in met een knoflookteen.
Smeer een grillpan in met olie en laat goed warm worden. Bak de courgetteplakken aan beide kanten op hoog vuur totdat ze zacht zijn en grillplekken hebben. Herhaal indien niet alle courgette in een keer in de pan passen.
1 (extra) knoflookteen


Maak nu een dressing. Neem 1 knoflookteen en de knoflookteen waarmee je de courgettes hebt ingesmeerd.
2 eetl olijfolie
3 eetl citroensap
1 theel paprikapoeder
½ theel komijnpoeder
½ theel korianderpoeder
Pureer die samen met de olijfolie, citroensap, paprikapoeder, komijn en koriander.
Meng de dressing door de couscous.
2 eetl kappertjesRoer ook de kappertjes,
200 gr tuinbonenontdooid of gekooktde tuinbonen,
groene kruiden, bv:
5 gr munt
5 gr koriander
dille/basilicum/bieslook/dragon/peterselie
in kleine stukjes gehaktde groene kruiden en
1 groene/rode peperfijngesnedende peper door de couscous.
1 lente uiin ringetjesBestrooi met zout en peper naar smaak en mik de lente ui en noten op de salade.
Roer vlak voor het opdienen de courgettes door de salade.
Luie leguaan

Zie ook deze andere zomerse vegan gerechten!