Gepaneerde knolselderij met chimichurri van boerenkool

Gepaneerde knolselderij met chimichurri

Kun je naast snert geen andere gerechten bedenken met knolselderij? Dat is jammer voor jou, want met knolselderij kun je veel leuke gerechten maken. Echt waar! Kijk maar even onder aan de pagina.

Met dit recept maak je gepaneerde knolselderij. Sowieso smaakt bijna alles wat je paneert en vervolgens bakt goed. Knolselderij heeft daarnaast nog een hele fijne bite en lekker kruidige smaak. Met de frisse en kruidige chimichurri is het een top combi. Die laatste maak je dus met boerenkool, want dat is net zoals knolselderij lokaal in de winter.

Eet de gepaneerde knolselderij als snack of als voorgerecht.

Recept gepaneerde knolselderij met chimichurri (voorgerecht, 2p):

Nodig:Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 1 kleine knolselderij
- 2 knoflooktenen - geperst
- 2 eetl olijfolie
Snij de knolselderij in plakken van 5-8 mm breed. Doe ze in een kom en meng ze met de geperste knoflook en olijfolie. Bestrooi ze met wat zout en peper naar smaak.
Plaats de knolselderij op een bakplaat (gebruik evt bakpapier oid) en bak de plakken totdat de knolselderij zacht is, maar niet krokant. Ongeveer 20-25 min. Laat de knolselderij geheel afkoelen.
- 2 takken boerenkool
- 1½ eetl olijfolie
- 1½ eetl rodewijn azijn
- ½ knoflookteen
- 2 theel kappertjes
- 1 theel agavesiroop
- 1 theel chilivlokken of een halve rode peper
Maak alvast de chimichurri terwijl de knolselderij in de oven zit.
Rits de boerenkool bladeren van de stengel en trek ze in stukken. Doe ze met de rest van de ingredienten in een hakmolen of foodprocessor. Maal alles fijn tot een grove saus. Breng deze op smaak met wat zout. Laat de chimichurri in de koelkast trekken.
- bloem
- ongezoete vegan yoghurt
- ongezoete sojamelk
- 2 eetl hazelnoten
- 5 eetl paneermeel
Strooi een kleine hoeveelheid bloem op een bord.
Schenk een kleine hoeveelheid vegan yoghurt op een bord, meng hier wat sojamelk door in de verhouding 2 delen yoghurt, 1 deel melk.
Maal de hazelnoten fijn (net zo fijn als het paneermeel) en meng ze met het paneermeel op een bord.
Bestrooi de bloem, het sojayoghurt mengsel en het paneermeel mengsel allen met een klein beetje zout en peper.

Haal een knolselderij plak eerst door de bloem, vervolgens door het sojayoghurt mengsel en als laatst door het paneermeel mengsel. Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn.

Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde knolselderijplakken op middel hoog vuur totdat ze een krokant korstje hebben. Werk desnoods in porties.
Laat de knolselderijplakken uitlekken op wat keukenpapier.
Als alle knolselderij gebakken is, dien je ze op met de chimichurri.
Luie leguaan

Meer recepten met knolselderij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.