Spicy silken tofu scramble is een super eenvoudige maaltijd voor als je haast hebt en toch iets lekker wils eten. De silken tofu scramble maak je door pepers, gember en bosui te wokken met een aantal smaakmakers. In een andere pan maak je een gebonden saus van groentebouillon aangevuld met chrysanthemum thee waarin je de silken tofu verwamt. Vlak voor het opdienen mik je alles bij elkaar. Eet de silken tofu scramble met wat (witte) rijst voor een simpele maar voedzame maaltijd.
Recept silken tofu scramble (2p):
Nodig: | Doen: |
- 250 ml kokend water - chrysanthemum thee | Zet een sterke kop chrysanthemum thee. Kan je geen chrysanthemum thee vinden gebruik dan groene thee (van groene thee bladeren, niet van een zakje) of gewoon water. |
- 1 eetl margarine - ½ eetl bloem - ½ groentebouillon blokje | Verwarm de margarine op laag vuur in een steelpan en bak de bloem hierin gedurende een paar minuten (tot het naar koekjes ruikt). Voeg dan de chrysanthemum thee en het groentebouillonblokje toe. Roer goed, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot er een mooie gebonden saus ontstaat. |
400 gr silken tofu | Voeg de silken tofu toe, verkruimel die en laat die langzaam opwarmen. |
- 4 cm gember - fijngesneden - 1 prei wit in blokjes - 2 grote sjalotten - gesnipperd | Verhit ondertussen een wok, voeg wat olie toe en bak de gemberstukjes op hoog vuur totdat ze bruine randjes hebben. Voeg de prei en sjalotten toe en bak ze totdat ze goudbruin zijn. |
- 1 rode cayenne peper - 1 groene cayenne peper - 5 groene Turkse pepers alle pepers in ringen - 3 bosuien in 1-2 cm stukken - 4 knoflooktenen - fijngesneden. | Voeg de pepers, bosui en knoflook toe en bak 2-3 min mee. Haal van het vuur. |
- 1 eetl citroensap - ½ theel witte/zwarte peper - 2 eetl sojasaus -1½ eetl sesamolie | Haal de silken tofu ook van het vuur. Meng er het citroensap, de witte/zwarte peper, de sojasaus en de sesamolie door. Roer de inhoud van de wok (prei, pepers etc.) door de silken tofu en dien meteen op. |
Optioneel: - geroosterde gemalen pinda's - heel fijn geraspte gember - lente ui in ringetjes | Bestrooi evt met gemalen geroosterde pinda's, verse fijn geraspte gember of lente ui. |
Meer lekkere Aziatische gerechten met tofu vindt je hier!