Vegan baba ganoush met courgette

Baba ganoush met courgette

Yummm, vegan baba ganoush van courgette met frisse munt en basilicum. Ideaal als smeersel bij brood, voor een picknick of bij een barbecue. En super geschikt voor als je even te veel courgettes hebt geoogst/gekocht, want er verdwijnen zo 2 in deze baba ganoush. Het lekkerst is als je deze courgettes boven een gaspit kan roosteren, maar heb je geen gas meer, dan kan je ze ook in de oven roosteren.

 

Eet de baba ganoush van courgette dezelfde dag op, want bewaren in de koelkast zit er niet in. Maar ik vermoed dat dit je vast gaat lukken 🙂

 

Recept vegan baba ganoush van courgette

Nodig:Maken:
2 (hele) courgettesRooster de courgettes in het geheel zacht en zwart boven een gaspit op middelhoog vuur door ze frequent te draaien. Of bak ze boven in de oven op 230 graden gedurende ongeveer 45 min totdat de schil hard en bruin is.
Laat de courgettes hierna afkoelen. Snij de schil open en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees met een vork.
- 5 blaadjes basilicum
- 5 blaadjes munt
Snipper de blaadjes basilicum en munt en voeg ze toe aan de courgettes.
- 1 eetl olijfolie
- ½ eetl citroensap
- 1 theel agavesiroop*
- 1 geperste knoflookteen
Roer ook de olijfolie, het citroensap, de agavesiroop en knoflookteen door de courgettes.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en dien meteen op.
Eet nog dezelfde dag op.

* Of een andere zoetstof.

Luie leguaan

Op zoek naar andere originele vegan courgette gerechten? Klik op een van de plaatjes hieronder!