Vegan Koreaanse tartaar alternatief

Vegan Koreaanse tartaar alternatief met meloen of vegan tonijn

Nee, dit vegan Koreaanse tartaar alternatief smaakt niet naar vlees. Volgens mij is een rauwe vlees smaak niet goed na te maken voor de thuiskok, en wat mij betreft is dat ook niet wenselijk. Deze vegan Koreaanse tartaar is een geheel eigen variant op dit Koreaanse gerecht, maar wel verdraaid lekker!

Als vegan alternatief gebruik ik galiameloen en vegan tonijn. De galiameloen zorgt voor een lekkere bite en zijn frisse, zoete smaak sluit perfect aan op de spicy, peperige saus van gochujang (Koreaanse chilipasta).

Met vegan tonijn heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind dit product au naturel smaken als iets wat je aan je hond of kat zou voeren. Maar de gochujang marinade laat die gekke smaak verdwijnen en er blijft een pittige vegan Koreaanse tartaar over met een fijne bite. Ook zorgt de vegan tonijn voor de nodige protein. Iets wat je met de galia meloen alleen mist. Want als je zelf aan de tartaar gaat en een vegan vriend een paar blokjes fruit voert, neem dan van mij aan dat die niet blij is na afloop (met zijn lege maag).

Eet deze vegan Koreaanse tartaar met een romaine slablad als snack of voorgerecht of met wat witte rijst. Bestrooi hem met sesamzaadjes of pijnboompitten. Ziet er leuk uit en smaakt ook goed. De galiameloen variant is ook lekker als side dish bij van alles en nog wat.

 

 

Recept vegan Koreaanse tartaar (voorgerecht/snack 4p):

Nodig: Doen:
⅓ galiameloenSnij de galiameloen in blokjes van ongeveer 0.8-1 cm.
- 1 eetl gochujang
- 1-2 eetl gochugaru
- 1 eetl sojasaus
- 1 eetl rijstazijn
- 1 eetl sesamolie
- ½ eetl agavesiroop
Maak de marinade door de gochujang (Koreaanse chilipasta), gochugaru (Koreaanse chilivlokken), sojasaus, rijstazijn, sesamolie en agavesiroop te mengen.
Roer er de galiameloen blokjes door.
- 1½ eetl gochujang
- 1-2 eetl gochugaru
- ½ eetl sojasaus
- 1 eetl rijstazijn
- ½ eetl sesamolie
- ½ eetl agavesiroop
- ¼ theel knoflookpoeder
- 1 cm gember geraspt
- 135-150 gr vegan tonijn
Maak voor de vegan tonijn eerst de marinade. Meng hiervoor de gochujang (Koreaanse chilipasta), gochugaru (Koreaanse chilivlokken), sojasaus, rijstazijn, sesamolie, agavesiroop, knoflookpoeder en gember door elkaar.
Roer er dan de vegan tonijn doorheen.
Optioneel:
- romaine sla
- witte rijst
- sesamzaadjes
- pijnboompitten
Serveer de vegan koreaanse tartaar op een romaine sla blad of met witte rijst.
Rooster evt. sesamzaadjes of pijnboompitten en bestrooi de vegan tartaar daarmee.
Luie leguaan

 Meer vegan korean recepten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.