Vegan pastinaaksoep

Vegan pastinaaksoep

Pastinaak vind je in het najaar en de winter in de schappen. En, van deze oer-Hollandse groente kun je een heerlijke romige, zoete vegan pastinaaksoep maken. Hij is te gek op een koude winterse dag.  Ook is hij perfect als voorgerecht bij een december-dinertje; het kost weinig moeite om te maken, maar heeft wel wat bijzonders en winters.

 

De dragon-basilicum-citroen olie combineert perfect met de natuurlijke anijssmaak van pastinaak. Dit maakt de soep helemaal af! Zorg wel dat je deze olie meteen op eet en niet langer dan 3 dagen in de koelkast bewaard. 

Wil je over de top gaan, voeg dan nog een scheutje vegan room toe.



Vegan pastinaaksoep (2-4p)

Nodig:Voorbereiden:Maken:
2 uienin 8enBak de uien in een soeppan op laag vuur...
flinke klont margarinein de margarine (hoe langer, hoe zoeter de soep, maar laat ze niet aanbranden).
3 knoflooktenenBak de knoflook en ook
2 cm gemberfijngesnedende gember en de tijm twee minuten mee.
1 theel gedroogde tijm
3 (400gr) pastinakengeschild, in kleine blokjesDraai het vuur lager en voeg vervolgens de blokjes pastinaak en aardappel toe.
1 middelgrote aardappelgeschild, in kleine blokjes
1 groentebouillonblokjeVul de pan met water totdat de pastinaak net onder water staat. Doe het bouillonblokje erbij en breng aan de kook.
Laat het geheel koken tot de pastinaak en aardappel zacht zijn (25-30min).
Pureer de soep hierna met een staafmixer.
flinke scheut olijfolieMaak terwijl de soep kookt een kruidensaus. Pureer de olijfolie,
handje basilicum en dragonblaadjesbasilicum en dragon in een hakmolen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
(schil van) 1 citroengerasptRoer de citroenschil en een kneepje citroensap door de kruiden olie. Verdeel de kruidenolie over de soep en dien op.