Monniksbaard vindt je niet overal, maar is meestal wel bij de betere groenteboer te koop in februari en maart. Monniksbaard is heerlijk bijvoorbeeld bij een salade of als groente bij aardappeltjes. Of in deze lekkere spaghetti met monniksbaard, chilipeper en kappertjes. Deze spaghetti is makkelijk en snel te bereiden en behoeft weinig ingrediënten.
Door de licht zilte smaak van monniksbaard en de kappertjes die je meestooft, is deze pasta subtiel en aards van smaak. De langzaam gebakken knoflook en de niet al te hete peper zorgen voor wat licht pittige afwisseling.
Gebruik spaghetti van griesmeel van durum tarwe, deze heeft de lekkerste bite, en dat is essentieel voor het wel of niet slagen van dit gerecht. Eet deze spaghetti met monniksbaard als voorgerecht (primi) of als snel lunchgerecht met een kleine groene salade. Enjoy!
Gebruik spaghetti van griesmeel van durum tarwe, deze heeft de lekkerste bite, en dat is essentieel voor het wel of niet slagen van dit gerecht. Eet deze spaghetti met monniksbaard als voorgerecht (primi) of als snel lunchgerecht met een kleine groene salade. Enjoy!
Recept spaghetti met monniksbaard (2 voorgerechten of 1 groot hoofdgerecht):
Nodig: | Doen: |
30 gr pijnboompitten | Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan en leg weg voor later gebruik. |
175 gr spaghetti | Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking. |
250 gr monniksbaard | Laat de monniksbaard de laatste 2 min meekoken met de spaghetti. |
- olijfolie - 3-4 knoflooktenen - fijngesneden - 2 eetl kappertjes - grof gehakt - 1 sjalot - gesnipperd | Verwarm ondertussen een ruime hoeveelheid olijfolie (bv 3 eetl) in een pan. Bak hierin de knoflook, kappertjes en sjalot op laag vuur totdat de knoflook verkleurt (ong 7-10 min). |
1 rode (cayenne) peper - ontzaad en in ringetjes | Voeg de rode peper toe en bak die nog 3-4 min mee. |
- 2 eetl citroensap - 2 eetl kappertjes vocht | Voeg de spaghetti en de monniksbaard toe aan de pan. Doe het citroensap en het kappertjesvocht erbij. Roer goed. Breng op smaak met zout en peper en voeg evt nog wat olijfolie toe. Strooi de pijnboompitten over de pasta en dien meteen op. |
Op zoek naar andere vegan pasta ideeën? Klik op een van de plaatjes hieronder.