VEGAN TACO’S!!!! Wat is er nu beter dan een vegan taco night?! Niks dus.
En dit recept voor vegan taco’s is een must-try! Dus pak (of maak) je taco, grill hem, smeer er wat refried beans op. Top dit met knapperige bloemkool stukjes, salsa van gekarameliseerde ui en verse kruiden! Smullen!
Hier vind je het recept voor een makkelijke en snelle refried beans en voor een simpele spicy salsa met ui, peper en tomaat, die lekker zoet en pittig is. De refried beans overstijgen hun eigen looks, want ze zijn verrassend lekker envol en zacht van smaak! Voor de crunchy bloemkoolstukjes, check mijn vorige post. Of vervang door andere (pre-fab) crunchy dingen indien je dat liever eet. Vul je vegan taco’s eventueel aan met extra toppings, zoals geroosterde groenten, andere salsa’s, chili-olie en/of geroosterde verse mais etc., Enjoy!
Recept vegan taco’s, refried beans en salsa van gekaramelliseerde ui (2p):
Klik hier voor het krokante bloemkool stukjes recept.
Of haal zelf crunchy dingen en bereid die.
Nodig: | Doen: |
1 blik (400 gr) zwarte bonen | Maak eerst de (easy) refried beans. Giet de zwarte bonen af, spoel ze uit en laat ze uitlekken. |
- 2 eetl olie - 3 knoflooktenen- fijngesneden - 1 laurierblad - ¼ theel komijnpoeder | Verhit ondertussen in een steelpan de olie. Bak daarin de knoflook, het laurierblad en de komijn gedurende 2 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur wat lager en voeg de bonen toe. Blijf roeren gedurende 10 minuten. |
100 ml water | Voeg hierna 100ml water aan de steelpan toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles 2 minuten door borrelen. Laat het geheel iets afkoelen (haal de pan van het vuur) en vis het laurierblad uit de pan. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer; dit moet een papje worden maar er mogen nog wel wat stukjes in zitten. Breng de bonenpuree weer aan de kook en blijf roeren totdat het een vla-achtige consistentie heeft. Het mag best wat vloeibaarder dan op de foto zijn (natte puree fotografeert gewoon niet zo goed 😉 ). |
kneepje limoensap | Bestrooi de bonenpuree met zout en peper naar smaak en roer er een kneepje limoensap door. Leg weg. |
- 2 eetl olie - 1 ronde tomaat - 1 middelgrote ui -in ringen - 3 knoflookteen- gepeld en geplet - 1 rode cayennepeper- evt zonder lijst en zaad | Als je een beetje kan multitasken, kan je ook de salsa grotendeels bereiden tijdens het maken van de refried beans. Verwarm hiervoor de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier de tomaat (heel), uienringen en de geplette knoflooktenen in. Bak totdat alle ingrediënten bruine randjes/plekjes krijgen en draai ze daarna om. Hebben ze aan alle kanten bruine plekjes? Voeg dan de cayennepeper toe en bak alles nog 3 minuten. Haal het geheel hierna van het vuur en doe het in een hakmolen/keukenmachine. |
- 2 theel suiker - 2 theel witte wijn azijn - 2 theel limoensap | Doe de suiker, azijn en limoensap bij de ui/tomaat/peper en maal tot een grove saus (dus met stukjes!) Breng op smaak met wat zout. |
(mais)tortilla's voor 2p | Bak nu je tortilla's. Smeer over elke tortilla wat refried beans uit. Leg er wat stukjes krokante bloemkool op en schep er lekker veel salsa (sowieso meer dan op het plaatje bij deze post) en evt. verse groene kruiden op. Eet meteen op. |
Klik ook eens op de onderstaande recepten. Leuk!