Met dit recept maak je thuis de allerlekkerste vegan vissticks! Pluspunt is dat je geen frituur apparaat nodig hebt (mag natuurlijk wel), maar dat ze gewoon uit je eigen pan komen. Maak er de allerlekkerste ovenfrieten bij en verlang nooit meer naar de snackbar. Eet ze met lekker veel (vegan) mayo en een groene salade.
Bij dit recept is het belangrijk om ook de tofu en het paneermeel van smaak te voorzien. Zo smaakt je vegan visstick goed gekruid. Klik hier voor het recept voor ovenfrietjes.
Tenslotte, lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!
Recept vegan vissticks en friet (2p):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
1 stuk feto*tofu | uitgelekt, ter grootte van vissticks gesneden | Bestrooi de feto met zout en peper. |
bloem | Leg de bloem op een bordje. | |
1:1 sojayoghurt+sojamelk** | Schenk de sojayogurth+sojamelk in een kommetje. | |
paneermeel | Doe het paneermeel op een bordje en | |
1 theel dille ½ theel paprikapoeder | roer de dille, paprikapoeder en wat peper en zout er door. | |
Neem de fetosticks en haal eerst alle zijden door het bloem (klop overtollig meel af), Haal dan door de sojayoghurt+sojamelk en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat alle zijden goed bedekt zijn. Herhaal voor alle sticks. | ||
Verwarm een laag olie in een koekenpan en bak de sticks hierin goudbruin aan alle zijden. Dien op samen met de frieten. |
*Dit is tofu gefermenteerd met yogurthculturen en dit koop je bij de ecowinkel. Ben je vegetariër, dan kan je dit door feta vervangen. Vervang onder geen beding met (stevige) tofu uit de supermarkt.
**Dit kan je ook vervangen door kokosmelk uit blik of als je vegetariër bent door een ei.
Nog meer lekkere trek? Probeer dan een van deze recepten!